Скільки у росіян залишилося літаків Су-34: експерт дав відповідь

Скільки у росіян залишилося літаків Су-34: експерт дав відповідь

За весь час росіяни виготовили близько 150-160 таких літаків.

В України є три стратегічні компоненти на території РФ, по яких Сили оборони регулярно завдають ударів, повідомив в ефірі телемарафону авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Це нафтогазовий комплекс, засоби ППО та аеродроми. І ми постійно це вражаємо. З 20 липня ми перейшли до серійних атак російських аеродромів. Почалося з Міллерово, потім Морозовськ раз і другий, Курськ, Бєлгород. Одночасно було завдано ударів по трьох аеродромах стратегічної авіації – Оленья, Енгельс-2, Дягілєво. Головна тут не сама процедура ураження, а виснаження всієї системи – з точки зору логістики, пілотів, технічного персоналу, всієї метушні”, – пояснює Криволап.

Він також відзначив, що важливим також є ураження Силами оборони російських складів з боєприпасами та обслуговуючих локацій на аеродромах.

“Якщо дивитися, куди діватися цим російським літакам Су-34, а це саме ті бомбардувальники, якими бомблять нашу лінію боєзіткнення, наші міста. Основна задача – відігнати їх подалі від наших кордонів. А далі їм діватися особливо немає куди”, – додав Криволап.

Він також розповів, яка кількість Су-34 є на озброєнні в Росії.

“Загальна кількість – за весь час було вироблено близько 150-160 одиниць літаків. Понад 30 – підтверджено ураження цих літаків. На мою думку, зараз у росіян залишилося близько 80 цих літаків. Інші пошкоджені, в ремонтах тощо. Це дуже серйозне ураження”, – зазначив експерт.

Удари по російських аеродромах: останні новини

Напередодні стало відомо, що в ніч на 9 серпня дрони атакували військовий аеродром у Липецькій області.

У мережі з’явились відео палаючого об’єкта, було чути звуки вибухів. Через детонацію на території Липецького муніципального округу (РФ) запроваджують режим надзвичайного стану та оголосили про евакуацію чотирьох населених пунктів.

Згодом джерела повідомили, що на ураженому українськими дронами російському летовищі “Липецьк-2” детонують склади, на яких зберігається понад 700 керованих авіабомб.

Related posts