“Має початковий успіх”: у Міноборони Франції відреагували на ситуацію в Курській області

“Має початковий успіх”: у Міноборони Франції відреагували на ситуацію в Курській області

У відомстві наголосили, що така тактика може змусити РФ перекинути війська з інших ділянок фронту.

У Міністерстві оборони Франції відреагували на події у Курській області РФ. Там заявили, що операція України має “певний початковий успіх”.

У пресслужбі Міноборони країни наголошують, що операцію проводять ЗСУ, попри те, що українське військове командування та офіційний Київ не робили прямих заяв щодо цього.

“Наступ Збройних сил України у Курській області, завдяки ефекту несподіванки і протистоянню менш підготовленим силам, аніж на східному фронті, схоже, має певний початковий успіх. Ця атака може змусити армію РФ залучати туди сили з інших ділянок фронту і таким чином послаблювати локальний тиск на тих ділянках, де ЗСУ досі відчували труднощі”, – підкреслили у повідомленні.

Карта бойових дій в Україні / фото Міноборони Франції

За інформацією відомства, обидві сторони атакують у глибину одне одного, а українські сили продовжують завдавати ударів по летовищах та енергетичній інфраструктурі РФ.

Бойові дії у Курській області – останні новини

Раніше видання The Economist написало, що українські війська навряд чи зможуть захопити Курську АЕС.

За словами журналістів, для цього потрібно здійснити 80-кілометровий марш і мати сили більші, ніж є зараз.

Також повідомлялось, що у Курській області закрили три залізничні вокзали через бойові дії. У російській залізниці повідомили, що за винятком Суджанського та Коренівського районів, всі інші перевезення здійснюються у штатному режимі.

Related posts