У РФ бояться, що Україна залучить F-16 до операції під Курськом, -The Telegraph

У РФ бояться, що Україна залучить F-16 до операції під Курськом, -The Telegraph

Проросійські пабліки описують цей транскордонний рейд як “складну ситуацію” для росіян.

Попри заяви Москви про те, що ситуація перебуває під контролем, російські військові блогери люто відреагували на нездатність міністерства оборони РФ забезпечити безпеку Курська, пише The Telegraph.

“Ми знали, що українські збройні сили підуть у Курську область. Ми знали, що вони об’єднують сили. Ми, як завжди, все знали, хлопці з полів доповіли, але начальство нічого не зробило”, – написала російська блогерка Анастасія Кашеварова.

Проросійські пабліки описують цей транскордонний рейд як “складну ситуацію” для росіян. Також серед російських військових блогерів висловлюються побоювання, що до бою можуть бути залучені нещодавно передані Києву винищувачі F-16.

“Останнє вторгнення виявилося одним із найбільших українських наземних нападів на материкову частину Росії відтоді, як Путін наказав провести повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року… Повідомляють, що Україна заздалегідь підготувала операцію, доставивши до кордону системи ППО для захисту своїх сил… Російські джерела стверджують, що Київ окупував 11 сіл”, – ідеться в публікації.

Водночас західні аналітики вважають, що ця операція навряд чи призведе до вирішальних результатів війни і, скоріше, не відверне значні ресурси від наступу Росії на сході України.

“Обмежена операція може бути здатна досягти обмежених цілей, але більш амбітна операція несе в собі більший ризик. Малоймовірно, що ця операція суттєво вплине на хід війни”, – заявив старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики США Роб Лі.

А колишній австралійський генерал Мік Раян висловив думку, що одна з потенційних рушійних сил рейду – політична:

“Уряд України хоче змінити динаміку і стратегічну риторику і організував таку операцію”.

Прорив кордону РФ – що повідомлялося

Як писали, 6 серпня стало відомо про новий “прорив” українсько-російського кордону в районі Курської області.

7 серпня в Міноборони РФ заявили, що нібито не допустили просування ЗСУ в Курській області. Однак, при цьому Z-пабліки, зокрема, повідомили про “захоплення ЗСУ” газовимірювальної станції “Суджа” в Курській області. Через неї Росія подає газ в українську газотранспортну систему.

Related posts