Два F-16 та боєприпаси: експерт розповів, як Україні зупинити росіян в Донецькій області

Два F-16 та боєприпаси: експерт розповів, як Україні зупинити росіян в Донецькій області

F-16 можуть дати результат, якщо використовувати їх у комплексі з іншими засобами протиповітряної оборони.

Сили оборони можуть розв’язати проблему наступу росіян на сході України завдяки F-16, заявив в ефірі Radio NV полковник запасу, пілот-інструктор Роман Світан.

“Один з механізмів, як зупинити росіян на сході – це не дати їм можливості скидати у достатній кількості КАБи. Й однієї пари літаків F-16 буде достатньо для виконання цієї задачі. Принаймні росіяни будуть постійно боятися і зменшувати кількість авіабомб. Підхід комплексний для виконання цієї задачі має бути – це використання F-16 з усією тріадою. Один F-16 може потрапити під серйозний удар. Тому і локатори літаючі та наземні ЗРК мають бути”, – сказав Світан.

Він додав, що наразі в України є серйозні проблеми лише на одній ділянці фронту – на Покровському напрямку. За словами експерта, там ворог поставив собі за мету вийти на адміністративні кордони Донецької області під час літньої наступальної кампанії. Однак, вважає експерт, Сили оборони можуть зупинити наступ окупанта.

“Розв’язання проблеми має бути комплексним. Має бути достатня кількість протипіхотних мін – це дуже важливо. У нас із цим великий дефіцит. Ну і достатня кількість FPV-дронів, снарядів для артилерії. Це дасть додаткові бали для розв’язання цього питання”, – додав Світан.

Російсько-українська війна: інші важливі новини

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що американські винищувачі F-16, що прибувають в Україну, знаменують собою переломний момент у боротьбі з Путіним і його літаками Су-35.

На думку авіаційного експерта Валерія Романенка, крім протиповітряної оборони, українські пілоти з F-16 можуть націлитися на ворожу авіацію, яка літає на низькій висоті. Це можуть бути як літаки, так і гвинтокрили.

Related posts