У російському Татарстані потужний смерч розкидав літаки та гелікоптери

У російському Татарстані потужний смерч розкидав літаки та гелікоптери

Крім літаків та гелікоптерів, постраждали також адміністративні будинки.

В аеропорту Бегішево російського Нижньокамська в Татарстані смерч розкидав навчально-тренувальні літаки Diamond. Внаслідок негоди також є поранені. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Російські ЗМІ пишуть, що під час смерчу пошкоджено чотири літаки. Крім того, двоє працівників аеропорту отримали забої.

Останні події у Росії

Як писав УНІАН, під час морської прогулянки на яхті загинув директор із медіа та реклами Московської біржі Георгій Чибісов. Рідні розповіли, що він поїхав гуляти на катері, після чого написав повідомлення дружині і більше на зв’язок не виходив.

Також повідомлялось, що на території Росії розбився бомбардувальник Су-34, який виконував плановий навчально-тренувальний політ. За інформацією російських ЗМІ, екіпаж катапультувався, тому загрозу життю пілотів немає.

“Сильний вітер зніс обшивку будівлі аеропорту. Літаки, розкидані смерчем, належать авіаційному інституту і використовуються для навчальних польотів. Збитки від наслідків негоди ще належить підрахувати”, – написали тоді у Telegram-каналі “Baza”.

Водночас за інформацією Telegram-каналу “Readovka”, смерч завдав збитків в аеропорту щонайменше на 292 мільйони рублів. Ринкова вартість одного австрійського борта Diamond D-42 становить 73 мільйони рублів.

Також у “Mash” додали, що крім навчальних літаків, постраждали гелікоптери та адміністративні будинки.

“Потік вітру розкидав у сторони чотири навчально-тренувальні літаки Diamond-42 Санкт-Петербурзького університету цивільної авіації. Ще дісталося вертушці й адміністративним будинкам. Смерч зніс дахи, обшивку і місцями вибив вікна. UPD. Два співробітники аеропорту дістали поранення. Від госпіталізації відмовилися. У “КАМАЗі” заявили, що на роботу аеропорту смерч ніяк не вплинув – порт працює в такому ж режимі”, – зазначили у повідомленні.

Related posts