“Не бачимо суттєвої загрози”: ДПСУ – про ситуацію на кордоні з Білоруссю

“Не бачимо суттєвої загрози”: ДПСУ – про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Водночас Чернігівщина, Сумщина та Харківщина страждають від щоденних ворожих обстрілів.

Збільшення угруповання ворожих військ біля кордону з Білоруссю або з боку Сумської області наразі не фіксується. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, по напрямку кордону з Білоруссю ситуація останнім часом залишається незмінною.

“Ми не бачимо суттєвої загрози, не бачимо і переміщення поряд нашого кордону з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. … Якихось дій, які б Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області на даний момент ми не фіксуємо”, – зазначив речник.

При цьому він підкреслив, що Чернігівщина, Сумщина та Харківщина, як і раніше, потерпають від щоденних ворожих обстрілів.

“Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумщину. Тут ворог використовує і артилерію періодично, і авіацію, а також ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України. Більшість з них припадає саме по населених пунктах”, – констатував Демченко.

Ситуація у приграничних регіонах – останні новини

У суботу, 27 липня, російські окупанти вдарили по Глухову з РСЗВ. Внаслідок удару було поранено 13 людей, загинула дитина.

Також, за даними Офісу генпрокурора, було пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, магазин і транспортні засоби.

Related posts