Після зустрічі з Путіним: прем’єр Індії планує приїхати до Києва, – ЗМІ

Після зустрічі з Путіним: прем’єр Індії планує приїхати до Києва, – ЗМІ

Візит перебуває на стадії планування.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує вирушити до Києва в серпні. Це буде його перший візит до України від початку широкомасштабного вторгнення Росії у 2022 році, пише WION з посиланням на кілька джерел у дипломатичних колах Делі.

Очікується, що візит, який все ще перебуває на стадії планування, відбудеться в третій тиждень серпня, ймовірно, до Дня незалежності України.

Повідомляється, що в липні відбувся обмін думками на високому рівні між двома країнами. Міністр закордонних справ Субрахманьям Джайшанкар і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, а також радник із національної безпеки Аджіт Доваль і його український колега Андрій Єрмак провели телефонні переговори.

Нагадується, у червні Моді зустрівся з президентом України Зеленським в Італії під час саміту G7. Вони обговорили поточну ситуацію в Україні, при цьому Моді наголосив на важливості “діалогу і дипломатії”. Він повторив, що Індія продовжуватиме підтримувати “мирне рішення”.

Нагадаємо, раніше Зеленський розкритикував візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви того дня, коли російська ракета вдарила по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві 8 липня. Він назвав цей візит “величезним розчаруванням”.

Тоді стало відомо, що Моді зустрівся з Путіним у його резиденції в Ново-Огарьово під Москвою. Тоді теж зазначалося, що індійський прем’єр приїхав до РФ уперше від початку повномасштабного вторгнення Путіна в Україну.

Related posts