Клименко про вбивство мовознавиці: Затриманий готувався щонайменше два місяці. Панаму, яка на ньому була, він придбав ще у травні

Клименко про вбивство мовознавиці: Затриманий готувався щонайменше два місяці. Панаму, яка на ньому була, він придбав ще у травні

Доказової бази, яку зібрали правоохоронці у справі про вбивство екснардепки Ірини Фаріон, досить для того, щоб 18-річному підозрюваному було висунуто відповідне обвинувачення. Про це 25 липня в ефірі національного телемарафону повідомив глава МВС Ігор Клименко.

Відеозапис опублікували у Facebook відомства.

“Ми відслідкували його рух, пересування, ми відслідкували, як він переодягався, яким чином змінював походку, яким чином змінював маршрути пересування, як мінімум три рази він змінював місця проживання”, – розповів Клименко.

Відповідаючи на запитання, звідки чоловік у 18 років міг знати, як треба переховуватися, Клименко зазначив, що слідство відповість на всі запитання.

“Але, наприклад, така панама, яка на ньому була, він придбав ще у травні 2024 року. Це задокументовано так само, як і весь інший одяг, – зазначив глава МВС. – Він готувався як мінімум два місяці до скоєння цього злочину. А можливо, й інших злочинів, але це вже покаже слідство під час проведення відповідних слідчих і процесуальних дій”.

Водночас Клименко констатував, що “злочин цей розкритий”.

“Ми розглядаємо ті версії, які озвучували: це і можливий російський слід, і громадська діяльність, і особиста неприязнь. Усі ці версії залишаються. Звичайно, вони можуть бути доповнені ще якоюсь четвертою версією, але це вже покаже слідство”, – наголосив міністр.

Клименко висловив думку, що сьогодні-завтра підозрюваному буде обрано запобіжний захід.

Related posts