У Пентагоні оцінили наслідки дозволу Україні бити по кордону з РФ

У Пентагоні оцінили наслідки дозволу Україні бити по кордону з РФ

Райдер бачить підйом для України після зміни політики США щодо зброї.

Українські військові бачать результати нової стратегії, орієнтованої на кордон, після того, як Білий дім послабив обмеження на використання Києвом зброї, наданої США, для атаки на російські цілі прямо через кордон, заявив головний представник Пентагону.

Хоча адміністрація Байдена продовжує проводити межу, схвалюючи атаки вглиб Росії з використанням зброї великої дальності, українські сили мають більший вплив, стримуючи новий російський наступ, незважаючи на обмеження на те, як вона може використовувати свою вогневу міць США, сказав генерал-майор Пет Райдер, представник Пентагону, в інтерв’ю The Washington Times.

За останні кілька місяців Кремль намагався провести контрнаступальні операції в Харківській області України, зосередивши сили вздовж кордону і завдаючи підготовчих ударів.

“Було ухвалено рішення дати [Україні] можливість проводити відповідні або оборонні удари з використанням зброї, наданої США. “Це мало ефект”, – сказав генерал Райдер. “Це дійсно дало змогу українцям зупинити деякі з цих російських наступів і утримати оборону”.

Війна в Україні – ситуація на фронті

Російська армія готує наступ на Гуляйполе Запорізької області. Водночас українці можуть контратакувати восени.

Про це пише Bild з посиланням на джерела. Як розповів виданню ветеран ЗСУ, який підтримує контакт із бійцями на передовій, зараз ЗС РФ концентруються поблизу окупованого міста Пологи, щоб наступати звідти на Гуляйполе.

Related posts