Росіяни атакували Україну “шахедами”: скільки вдалося збити

Росіяни атакували Україну “шахедами”: скільки вдалося збити

Всього радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних БпЛА противника.

Російські окупанти атакували Україну дронами та ракетами в ніч проти 24 липня. Силами оборони збито 17 “Shahed” та вісім розвідувальних безпілотників. Про це повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegarm.

“У ніч на 24 липня 2024 року російські окупанти завдали удару по Харківщині балістичною ракетою “Іскандер-М” та ракетою, тип якої встановлюється (із Бєлгородської обл. – РФ.). Також ворог атакував південь країни ударними БпЛА типу “Shahed” із Приморсько-Ахтарська – РФ та окупованого Криму”, – заявив він.

За словами Олещука, всього радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних БпЛА противника.
Він поінформував, що відбивали повітряний напад підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил.

“В результаті протиповітряного бою збито 17 ворожих БпЛА. Більшість – на Одещині. Протягом минулої доби та поточної доби Силами оборони України на різних напрямках знищено щонайменше 8 розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: 4 – “Zala”, 2 – “Supercam”, 2 – “Орлан-10”, – зазначив командувач.

Оновлення 10:40. За даними Сил оборони півдня України, у ніч на 24 липня ворог атакував ударними безпілотниками південні регіони – під прицілом була припортова інфраструктура.

“Внаслідок атаки відбулися руйнування декількох будівель припортової інфраструктури у місту  Ізмаїл (Одещина). Пошкоджень зазнав  5-поверховий житловий будинок та  3 вантажних автомобілі. На місці також спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували”, – розповіли військові.

Як уточнили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, російські військові, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили масовану атаку БПЛА по об’єктах цивільної та припортової інфраструктури Подунав’я.

Зараз розпочато  розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

“Внаслідок атаки пошкоджено житловий 5-поверховий будинок, поранення різного ступеня отримали троє людей. Постраждалим надається медична допомога”, – йдеться у повідомленні.

Огляд місця події триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями, які фіксують наслідки обстрілу.

В Ізмаїльській районній адміністрації додали, що влучання у житловий будинок сталося саме на території міста. В результаті виникло руйнування вікон, сходової клітини та фасадної частини 5-поверхової будівлі. Поранені люди госпіталізовані.

Війна в Україні – останні дані з фронту

Як повідомляли, за інформацією Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника за час повномасштабного вторгнення станом на сьогоднішній ранок серед особового складу орієнтовно склали близько 570 тис. 120. За минулу добу наші захисники ліквідували 1140 загарбників.

Також упродовж минулої доби було знищено 14 танків, 13 бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем, 33 безпілотники оперативно-тактичного рівня.

Related posts