Удар по порому РФ у порту Кавказ: ЗМІ допускають ураження порому “Конро Трейдер”

Удар по порому РФ у порту Кавказ: ЗМІ допускають ураження порому “Конро Трейдер”

23 липня у Краснодарському краї безпілотники атакували поромне судно в порту Кавказ, під час удару, імовірно, уразили залізничний пором “Конро Трейдер”. Про це повідомляє видання Defense Express.

Зазначають, що серед членів екіпажу порома і співробітників порту, які сьогодні атакував БПЛА, є один загиблий і п’ятеро поранених.

Як нагадують у повідомленні, наприкінці травня завдали ударів по двох залізничних поромах, що підтвердили у звіті Генштабу, знімками місцевих жителів та із супутників. Єдиними двома залізничними поромами, які працюють на переправі через Керченську протоку, були “Конро Трейдер” і “Авангард”.

21 червня у РФ відрапортували, що ліквідували наслідки української атаки на пором “Авангард”, пише видання. Як виявилося, пором дістав пробоїну в машинному відділені й повністю втратив плавучість. У повідомленні інформують, що лише на підготовку його до буксирування на Керченський судноремонтний завод пішло три тижні.

“Це, до речі, певною мірою піднімає питання, а чи не був це удар протикорабельною ракетою”, – ідеться в повідомленні.

Як зауважують у виданні, отже, єдиним імовірним кандидатом, якщо йдеться про ураження саме залізничного порома, залишається “Конро Трейдер”.

“Водночас не виключено, що ціллю удару став один із п’яти автомобільних поромів: великі “Лаврентий”, “Панагия”, “Мария” й менші – “Керченский-2”, “Ейск”, – зазначають у Defense Express.

Related posts