Кротевич заявив, що подав скаргу в суд на ДБР, адже ті нібито мають “вказівку зверху” не давати ходу справі Содоля

Кротевич заявив, що подав скаргу в суд на ДБР, адже ті нібито мають “вказівку зверху” не давати ходу справі Содоля

Начальник штабу бригади Національної гвардії “Азов” Богдан Кротевич подав скаргу в суд на Державне бюро розслідувань, адже, за його словами, там не порушили справи проти екскомандира Об’єднаних сил ЗСУ, генерала Юрія Содоля. Про це Кротевич 22 липня написав у Telegram.

Кротевич зазначив, що 27 червня одержав відповідь від ДБР, де йому повідомили, що додадуть заяву проти Содоля до справи щодо російського прориву в Харківській області.

“Це значить, що ДБР порушує закон і робить це максимально зухвало. Це фактично навмисна бездіяльність, а для себе їхній лист я переклав як “привіт, Богдане, на пох…й на тебе і на закон України, живи із цим”, – написав Кротевич.

Начштабу заявив, що слідчі ДБР не викликали його на давання свідчень, тож 4 липня поскаржився на ДБР у суд.

Окрім того, за словами Кротевича, суддя призначила розгляд справи, хоча 10 липня вона мала йти у відпустку. Із наступним авторозподілом суддів розгляд справи призначили на 19 серпня, хоча новий суддя також мав іти у відпустку 15 липня.

“Ці дії, а також спілкування різних людей та деякі дзвінки, ясно дали мені зрозуміти, що є вказівка зверху “не давати хід цій справі”, – повідомив Кротевич.

Військовий додав, що, попри звільнення Содоля, його “поплічники” нібито зберегли посади і роблять “усе, щоб прикрити свого очільника”.

“Наскільки мені відомо, у морській піхоті тиждень було “полювання на відьом”, щоб ніхто нічого поганого про “колишнього” не сказав”, – заявив нацгвардієць.

Related posts