“Засліпити” ворога: аналітики запропонували незвичний спосіб захисту танків від БпЛА

“Засліпити” ворога: аналітики запропонували незвичний спосіб захисту танків від БпЛА

Повномасштабне вторгнення РФ проти України стало так званими перегонами щодо розвитку ударних безпілотників та змін у засобах захисту бронетехніки в обох учасників конфлікту. Автори порталу The War Zone запропонували ще одну концепцію захисту техніки, а саме ставити на танки малогабаритні лазери, які могли б “засліплювати” оптичні елементи систем наведення ударних безпілотників.

“Для початку окреслимо такий важливий момент – російські окупанти теж уважно вивчають усі публікації в західних ресурсах, тому все, що буде викладене нижче, це буде не про “підказувати окупантам”, а скоріше про “нам це треба якнайшвидше”. А далі перейдімо до основної частини в цьому питанні”, – наголосили аналітики Defense Express.

За словами авторів The War Zone, не обов’язково ставити на бронетехніку дуже сильні лазери, які б могли буквально пропалювати БпЛА ворога, замість цього можна поставити малопотужні лазерні установки, які б могли фактично засліплювати ворожі дрони.

“Тим більш, що в даному випадку не треба вигадувати щось нове, можна взяти уже наявні конструктивні рішення та їх інтегрувати. Наприклад, збройні сили США мають в своєму розпорядженні компактні лазерні осліплювачі, деякі з яких можна кріпити на стрілецьку зброю, перелік таких установок можна побачити на інфографіці нижче”, – запевняють експерти видання.

Також аналітики радять звернути увагу на систему захисту Terra Braven для бронетехніки від BAE Systems, яка призначена для протидії протитанковим ракетам, проте теоретично ТТХ цієї системи дозволяють протидіяти й безпілотникам.

Крім того, існують авіаційні установки оптичної протидії, які теж використовують лазерний промінь.

Автори The War Zone згадали й про радянські системи “Штора-1”, які встановлювалися на Т-80 і Т-90.

“Від Defense Express вважаємо за потрібне згадати й те, що в 2017-2019 роках російські загарбники на Сході України проти наших захисників використовували також і лазерні пристрої під назвою ПАПВ, призначені для протидії снайперам. Цілком можливо, що описаний вище формат боротьби проти російських БпЛА цілком знайде місце в бойових порядках Сил оборони України”, – підкреслили у матеріалі.

Зброя для України – останні новини

Раніше в українській розвідці показали новітню зброю, якою було знищено російський Су-57.

“Це чергова операція, яка демонструє силу українських спецслужб. Ми не залишимо без відповіді жодної атаки по мирному населенню України. Це атаки, які ми завдавали й будемо завдавати у відповідь на удари по території України”, – зазначив воїн на псевдо Ремез.

Також повідомлялось, що Чехія анонсувала відправку ще 100 тисяч снарядів для України.

“Протягом липня та серпня ми відправимо ще 100 000 боєприпасів. Зараз ми шукаємо гроші, щоб купити ще більше боєприпасів, щоб ініціатива могла бути продовжена у 2025 році”, – повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Related posts