Операція СБУ на озері Донузлав у Криму: капітан ВМС розкрив мету атаки

Операція СБУ на озері Донузлав у Криму: капітан ВМС розкрив мету атаки

Ціллю став пункт базування “Новоозерне”, де розташовані ракетні катери РФ.

Капітан 1 рангу запасу ВМС ЗС України, колишній заступник начальника штабу ВМС Андрій Риженко заявив, що операція українських військових на озері Донузлав у окупованому Криму була спрямована на те, щоб відкрити судноплавство.

У етері телеканалу “Еспресо” він зазначив, що на озері у пункті базування “Новоозерне” розташовані ракетні катери РФ з надзвуковими ракетами “Москіт”.

“Якщо судна йтимуть через північно-західну частину Чорного моря до портів Одеси та Чорноморська, то ці катери мають виходити з району мису Тарханкут і завдавати ракетного удару по суднах, перехоплюючи судноплавство. Наразі ворогу набагато складніше тримати цей пункт базування у безпеці, ніж два роки тому”, – пояснив Риженко.

За його словами, українські військові отримали інформацію про розташування російських угруповань і змогли спланувати та виконати цей диверсійний рейд.

“Багато військових споруд, що забезпечують функціонування пункту базування РФ, були атаковані та виведені з ладу або знищені. Тобто перебування катерів, які підтримують блокаду центральної частини Чорного моря, стало набагато складнішим. Це вдала операція, яка спрямована на те, щоб відкрити наше судноплавство”, – оцінив капітан наслідки атаки.

Операція на озері Донузлав

Як повідомляли, цієї ночі морські та повітряні дрони СБУ уразили російську базу берегової охорони. Внаслідок атаки постраждали: штаб з пунктом управління; склад боєприпасів і техніки; електропідстанція; технічні споруди; вогневі позиції ворога.

Варто додати, що це не перша атака у цьому районі. Минулого місяця повідомлялось про вибухи.

Related posts