Червінського, якого випустили із СІЗО, відправили під домашній арешт у справі про хабарництво – ЗМІ

Червінського, якого випустили із СІЗО, відправили під домашній арешт у справі про хабарництво – ЗМІ

Шевченківський райсуд Києва 18 липня обрав ексрозвіднику, колишньому т.в.о. командира однієї із частин Сил спецоперацій ЗСУ Роману Червінському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у справі про хабарництво. Про це поінформувало “Суспільне”.

Напередодні, 17 липня, Червінський вийшов із СІЗО після внесення за нього застави п’ятим президентом, нардепом від “Євросолідарності” Петром Порошенком в іншій справі – обстрілі російськими окупантами аеродрому Канатове в Кіровоградській області.

Адвокати Червінського заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду про його домашній арешт.

Як вказало “Суспільне”, на сьогоднішньому засіданні суду був Порошенко, він подав заяву, що хоче взяти Червінського на поруки. Захист ексрозвідника просив обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Водночас прокурори просили для Червінського цілодобовий домашній арешт через “ризики, які не існували до моменту виходу з-під варти”.

Захист Червінського заявив, що відео про ймовірне хабарництво, яке виклали в інтернет, було записано незаконно, його порізали і сфальсифікували. Червінський та його адвокати підтверджують, що на відео він, але воно монтоване й має спотворений зміст, поінформувало “Суспільне”.

Червінський нібито просто опинився там під час розмови, приходив у своїх справах, і його попросили щось пояснити, а запис, як стверджує захист, зробив провокатор, який спочатку спровокував ці розмови, а згодом віддав відео в СБУ.

Related posts