Україна вже отримала перші 50 тисяч боєприпасів від чеської ініціативи, — Шмигаль

Україна вже отримала перші 50 тисяч боєприпасів від чеської ініціативи, — Шмигаль

Прем’єр Денис Шмигаль розповів, що чеська компанія побудує в Україні новий патронний завод. Також він натякнув на переговори щодо ремонту гелікоптерів Мі у Чехії.

Україна отримала першу партію снарядів у межах ініціативи щодо постачання боєприпасів Силам оборони. Про це під час пресконференції з чеським колегою Петром Фіалою 16 липня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що реалізація чеської ініціативи є постійним пунктом діалогу.

“Ця ініціатива вже діє — перші 50 тисяч снарядів вже надійшли до України. Частина з цих боєприпасів прямо зараз на лінії фронту знищує російських окупантів. Маємо гарні перспективи й сподіваємось на спільні проєкти з виробництва боєприпасів на території Чехії або у безпечних місцях в Україні, а також спільний ремонт вертольотів типу Мі на території Чехії”, — повідомив Шмигаль.

Також прем’єр зазначив, що в результаті перемовин у Празі були підписані угоди з чеською збройною компанією Sellier & Bellot про будівництво нового патронного заводу в Україні та з Colt CZ Group про виробництво штурмових гвинтівок.

Денис Шмигаль, Петр Фіала, Шмигаль та Фіала, Денис Шмигаль та Петр ФіалаFullscreen
Фото Дениса Шмигаля та Петра Фіали
Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Нагадаємо, у лютому “Укроборонпром” повідомляв, що підписав угоди з чеською компанією Česká zbrojovka a.s. і дочірньою компанією Colt CZ Group SE про надання ліцензії на виробництво гвинтівок CZ BREN 2. Ця штурмова гвинтівка може бути під калібр 5,56×45 мм або 7,62х39 мм та вже використовується захисниками.

У Міноборони 16 липня повідомили, що ЗСУ повернули боєприпаси, які ще до війни з РФ відправили на утилізацію. Зброї, яку можливо було відремонтувати, надали “друге життя”.

Related posts