Зеленський заявив, що “деякі лідери” були проти ураження цілей у Росії українськими розробками, але потім почали звикати “до шоку”

Зеленський заявив, що “деякі лідери” були проти ураження цілей у Росії українськими розробками, але потім почали звикати “до шоку”

На Заході спочатку не сприймали ударів українським озброєнням по території країни-агресора Росії, але потім звикли, повідомив президент України Володимир Зеленський 15 липня на пресконференції, яку транслював у YouTube Офіс президента.

Мова про це зайшла під час обговорення заборони Заходу бити їхньою зброєю по цілях на російській території.

“Щодо нанесення ударів. Я хочу вам нагадати, якщо чесно, було унеможливлення ударів і нашими розробками. Ну, скажімо так, позитивно це не сприймалося деякими лідерами, і це факт. Чому так воно? Не тому, що хтось проти нас, а тому що… Знаєте, як вони кажуть? “Це політика деескалації”. Бояться ескалації з російської сторони. Ми вважаємо, що це несправедливо по відношенню до України й українців”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що питання використання українських розробок уже ніхто не порушує.

“Це історія про те, що спочатку в усіх був шок. Як після будь-якого шоку почали партнери звикати до цього шоку, і зараз це питання не підіймається. Я вважаю, що це вже непогано”, – пояснив Зеленський.

За його словами, Україна почала робити власні розробки зброї, тому що розуміла, що Захід не даватиме дозволу на удари їхньою зброєю.

“Розуміючи, що цей процес буде уповільнений і що тобі не будуть давати дозвіл (або так швидко, як нам потрібно, щоб вижити) […], ми почали свої відповідні розробки, і є успіх у них. Є дрони, і є вже не тільки дрони”, – наголосив Зеленський.

Related posts