“Публічні дописи – недоречні”: офіцер прокоментував заяву “Пташки” щодо втрат у 59 бригаді

“Публічні дописи – недоречні”: офіцер прокоментував заяву “Пташки” щодо втрат у 59 бригаді

За словами офіцера бригади, наразі напрямок, де перебуває бригада, є найгарячішим на фронті.

Після допису парамедикині Катерини Поліщук з позивним “Пташка” 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка підтвердила, що почала перевірку щодо ситуації із втратами особового складу. Проте там зазначили, що захисниця не служила у бригаді, а була волонтеркою. Про це заявив офіцер бригади Сергій Цехоцький для LIGA.net.

“Вона закріпилась як волонтер за одним із підрозділів”, – відзначив він.

За його словами, для висування таких публічних звинувачень людина повинна бути обізнана у ситуації та мати доступ до інформації, зокрема з оперативними даними та допуском до держтаємниці, аби давати оцінку діям.

Якщо до ефективності командування є питання – є багато непублічних способів організувати перевірку. Є гарячі лінії, є прямі кабінети, куди можна зайти і написати письмове звернення. Але публічні дописи – недоречні”, – підкреслив Цехоцький.

Офіцер наголосив, що наразі неможливо розголошувати точну кількість втрат підрозділу, оскільки інтенсивність боїв у бригади останніми місяцями збільшилась у понад три рази.

“Тільки за червень місяць підрозділи бригади ліквідували 2969 окупантів. У нас, на жаль, також є втрати, але вони неспівставно менші”, – запевнив Цехоцький.

Військовий додав, що Покровський напрямок наразі є найгарячішим, тому штурми там можуть тривати цілодобово, адже російські окупанти наступають група за групою.

“При цьому зараз росіяни наступають абсолютно по всій лінії фронту одночасно. Раніше такого не було. Але ситуація лишається контрольованою”, – підсумував офіцер.

Звернення “Пташки” щодо ситуації у 59 бригаді – що відомо

Як писали, захисниця “Азовсталі” Катерина Поліщук з позивним “Пташка” публічно звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням провести службове розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука.

“Оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, прошу Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців”, – написала вона.
Водночас головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на конфлікт у 59 бригаді. Військовий вирішив виїхати в зону відповідальності з’єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України, аби особисто з’ясувати, в чому проблема.

Related posts