Вперше в історії: Україна здобула “золото” на чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства

Вперше в історії: Україна здобула “золото” на чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства

Чемпіонат проходив в угорському Будапешті напередодні Олімпійських ігор-2024.

Українська збірна з сучасного п’ятиборства завоювала три медалі на Євро-2024. Чемпіоном Європи серед чоловіків став Олександр Товкай, повідомляє Національний олімпійський комітент України.

Як відомо, чемпіонат проходив в угорському Будапешті напередодні Олімпійських ігор-2024. Там розігрували медалі в особистому заліку серед чоловіків та жінок, естафетах. Крім того, на змаганнях визначили найкращих у командному заліку.

Так, відомо, що в особистому старті серед чоловіків до фіналу вийшли три українці – Олександр Товкай, Юрій Ковальчук та Гордій Березняков. Перший здобув перемогу. У фіналі він виграв змагання з фехтування і втримав перевагу до самого фінішу, чим завоював “золото”. Він став першим в історії України чемпіоном Європи у сучасному пʼятиборстві серед чоловіків.

Також завдяки результатам українців у фіналі, наша збірна стала срібним призером Євро-2024 у командних змаганнях. Українці поступились лише італійцям.

Щодо жінок, то українкам не вдалося вийти у фінал в особистих змаганнях, а в естафеті вони стали восьмими. А в командному заліку Україна серед жінок фінішувала шостою.

Інші новини спорту – що цікаво прочитати

Як раніше писали, українські футбольні клуби різко втратили позиції в рейтингу УЄФА. Першу сходинку третій сезон поспіль посідає “Манчестер Сіті”.

Також повідомляли, що Лунін зробив заяву щодо свого майбутнього у Реалі. Голкіпер натякнув, що може перейти в іншу команду, але деталей не розповів. Його контракт з клубом розрахований до літа 2025 року.

Related posts