СБУ заявила про затримання підпалювачів майна “Укрзалізниці” у Харківській і Рівненській областях

СБУ заявила про затримання підпалювачів майна “Укрзалізниці” у Харківській і Рівненській областях

Співробітники Служби безпеки України затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у підпалах релейних шаф на залізничних коліях у Харківській і Рівненській областях, щоб заблокувати рух ешелонів зі зброєю ЗСУ в напрямку фронту. Про це 12 липня повідомила СБУ в Telegram.

Силовики стверджують, що фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями ФСБ.

“У Харкові на гарячому затримано ворожого диверсанта, який намагався знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів регіону. За даними контррозвідки СБУ, зловмисником виявився рецидивіст з Одеси, який раніше відбував покарання за грабіж і замах на умисне вбивство”, – ідеться в повідомленні.

СБУ підозрює, що російська спецслужба дистанційно завербувала фігуранта і той приїхав у Харківську область ціленаправлено для диверсій.

Ще двоє затриманих виявилися безробітними жителями Рівного, яких ФСБ завербувала в російських Telegram-каналах із пошуку швидкого заробітку, ідеться в повідомленні.

“Зловмисники працювали у “тандемі”. Один із них підпалив релейну шафу, яка контролювала роботу семафорів на одній із головних залізничних ліній західного регіону України. Інший фігурант – фільмував диверсію на камеру власного телефону, щоб потім надіслати це для “звіту” ФСБ”, – пояснили в СБУ.

Слідчі повідомили затриманим про підозру в диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України).

Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Related posts