Кропивницькі музиканти збирали гроші на підтримку “Охматдиту” після російської атаки

Кропивницькі музиканти збирали гроші на підтримку “Охматдиту” після російської атаки

9 липня кропивницький рух “Творчі волонтери”, який збирає гроші на потреби українських військових, організував збір на підтримку столичної дитячої лікарні “Охматдит”, яка 8 липня була зруйнована ударом російської ракети.

Про це Суспільному розповів організатор руху Євген Жердій.

За його інформацією, на одній з локацій — біля одного з кропивницьких супермаркетів — виступи музикантів тривали протягом усього дня.

“Це наша постійна локація. З 9:00 до 20:00 виступили дванадцятеро солістів. Ще четверо людей надавали технічну підтримку. Завтра (10 липня — ред.) плануємо так само виступати, бо мета наша — 35-40 тисяч”.

За 11 годин біля кропивницького супермаркету виступило 12 солістів. Євген Жердій

Крім того, до збору долучився міський професійний духовий оркестр. Годинний виступ відбувся у сквері Центральний. Його перенесли з п’ятниці на вівторок, щоб долучитись до збору, сказала начальниця міського управління культури й туризму Анна Назарець.

“Оскільки колектив утримує міська рада, вони не можуть збирати гроші самостійно. Тому виступ, який мав відбутись у п’ятницю, перенесли на сьогодні, щоб долучитись до цієї ініціативи”.

Виступ оркестру тривав годину.

Оркестр та солісти виступали на сходах скверу, благодійні скриньки встановили на тротуарі. Охочі містяни могли лишати будь-яку суму, фіксованого внеску не було.

Кропивничанка Алла Тененюк долучилась до збору, йдучи з роботи.

“Племінник буквально минулого тижня розповідав, що доньці його товариша в “Охматдиті” допомоги вилікувати очі. Проблема була давня, але тамтешні професіонали зробили це, дитина одужує. І тут такий жах відбувся. Тому й долучилась, справа благородна”.

За годину зібрали 13 тисяч гривень.

За інформацією Євгена Жердія, за 11 годин виступів біля супермаркету зібрали 13,5 тисяч гривень, за годину виступу оркестру — 13 тисяч. Гроші, сказав, переведуть на рахунок лікарні за реквізитами, вказаними на сайті та сторінках закладу в соцмережах.

Related posts