Данія профінансує виробництво 18 українських САУ “Богдана”

Данія профінансує виробництво 18 українських САУ “Богдана”

Данія профінансує виробництво 18 самохідних артилерійських установок “Богдана”. Очікують, що перші гаубиці передадуть українській армії протягом найближчих місяців. Про це 10 липня повідомили в міністерстві оборони Данії.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен ще навесні виступив з ініціативою здійснювати оборонні закупівлі саме в Україні. Це має забезпечити швидшу й ефективнішу військову підтримку України.

Пульсен підкреслив, що такі домовленості мають очевидні логістичні переваги й водночас сприяють розбудові оборонної промисловості України.

Данія надає допомогу у виробництві цієї зброї за рекомендаціями Міністерства оборони України та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

“Сподіваюся, що більше країн спиратиметься на данську модель оборонних закупівель в Україні. Спроможності українців виробляти обладнання більші, ніж фінансування, яке вони мають зараз. Такі угоди допомагають виробляти більше військової техніки в Україні, розбудовуючи водночас українську оборонну промисловість”, – сказав Пульсен.

Related posts