Десятки будинків пошкоджено внаслідок російських обстрілів, загинуло восьмеро мирних жителів. Зведення ОВА за добу

Десятки будинків пошкоджено внаслідок російських обстрілів, загинуло восьмеро мирних жителів. Зведення ОВА за добу

Упродовж минулої доби російські окупанти обстріляли територію 10 українських областей. Про це з посиланням на дані ситуаційного центру Міністерства оборони України 7 липня в Telegram повідомив Military Media Center.

Російські окупанти атакували 130 населених пунктів і 83 об’єкти інфраструктури з різних видів озброєння: мінометів, танків, артилерії, реактивних систем залпового вогню, безпілотників, зенітних ракетних комплексів і тактичної авіації, ідеться в повідомленні.

У Херсонській області внаслідок російських обстрілів упродовж минулої доби загинуло четверо людей, ще троє – дістали поранення. Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

За його словами, російські військові влучили у житлові квартали населених пунктів області.

“Пошкоджено багатоповерхівку й 10 приватних будинків. Зафіксовано влучання в адмінбудівлі, заклад громадського харчування та магазин, пошкоджені приватні автомобілі”, – ідеться в повідомленні.

За словами Прокудіна, ворог бив по населених пунктах Хрещенівка, Антонівка, Михайлівка, Урожайне, Кізомис, Бургунка, Берислав, Новоберислав, Приозерне, Дніпровське, Станіслав, Придніпровське, Ольгівка, Шевченівка, Тягинка, Високе та місту Херсон.

Уночі російська армія ударила по центру Херсона. Як повідомив Прокудін, через ворожий обстріл повністю вигоріло кафе “Літо”.

“Кожен херсонець упізнає це місце. Росіяни знову нищать те, що було невід’ємною частиною міста”, – написав голова області.

Двоє людей загинули в Донецькій області. Як поінформував голова ОВА Вадим Філашкін, найбільших обстрілів зазнала Курахівська громада Покровського району.

“У Гірнику пошкоджено будинок, у Костянтинопільському – чотири, у Курахівці – три; під вогнем приватний сектор Курахового й околиці Дальнього і Ганнівки. В Українську одна людина загинула і троє поранені, пошкоджено шість багатоповерхівок, приватний будинок і чотири гаражі. У Новогродівці пошкоджено п’ять будинків. Також п’ять у Прогресі й три – у Веселому. У Покровську пошкоджено підприємство й адмінбудівлю”, – ідеться в повідомленні.

Ще одна людина загинула у Бахмутському районі, а саме у Нью-Йорку, ще трьох поранено. Там пошкоджено три будинки та інфраструктурний об’єкт. Ще один будинок і крамницю пошкоджено в Торецьку, а також три приватні будинки та дві багатоповерхівки у Часовоярській територіальній громаді.

Руйнувань від обстрілів зазнав і Краматорський район.

“Два будинки зруйновано у Колодязях, пошкоджено чотири будинки в Зарічному. У Костянтинівській ТГ пошкоджені п’ять будинків у Марковому, декілька будинків у Ступочках і Предтечиному”, – додав Філашкін.

Один загиблий і троє постраждалих у Харківській області. Як поінформував очільник області Олег Синєгубов у Telegram, унаслідок обстрілу Одноробівки Золочівської громади загинув 47-річний чоловік, жінка дістала поранення.

Унаслідок обстрілу з “Ланцета” в смт Старий Салтів постраждав чоловік.

Також від обстрілів горіли 4,5 га пшениці у селі Цапівка Золочівської ТГ, дачний кооператив у Новоосиновому Курилівської громади й 1,5 тис. м² трави в Добропіллі.

Упродовж минулого дня російські окупанти били по Дніпропетровській області, написав у Telegram голова ОВА Сергій Лисак. За його словами, за день Нікопольський район пережив п’ять артобстрілів і три атаки дронами-камікадзе.

“Загинула 65-річна жінка. Її вбили росіяни, обстрілявши з артилерії Червоногригорівську громаду. Пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, парники, гараж і скутер”, – зазначив Лисак.

Уночі ворог знову атакував Нікопольську громаду, повідомив очільник ОВА, під час вечірніх і ранкових обстрілів травмовано трьох жінок 38, 65 і 71 років.

“Били росіяни по Нікополю з важкої артилерії й дронами-камікадзе. Застосовували й РСЗВ. У місті понівечено три підприємства, коледж, дитсадок і гаражний кооператив. Пошкоджено 10 приватних осель, три господарські споруди, газопровід. Знищено авто”, – ідеться в повідомленні.

Коли рятувальники приїхали гасити пожежу, яка виникла в будинку після обстрілу, росіяни знову атакували населений пункт. За словами Лисака, вогнеборці встигли пройти в укриття.

Окрім того, ворог уночі здійснив ракетну атаку на Павлоград. Уламками там пошкоджено чотири приватні будинки. Із людей ніхто не постраждав.

Упродовж доби російські окупанти 361 раз ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем було вісім населених пунктів, повідомив голова ОВА Іван Федоров.

“138 БПЛА різної модифікації скерували на Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоданилівку та Новоандріївку. 17 обстрілів РСЗВ накрили Новоданилівку, Новоандріївку, Роботине й Малу Токмачку. 204 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Оріхова, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Новоданилівки, Малинівки й Левадного”, – уточнив Федоров.

Надійшло три повідомлення про руйнування житла, повідомив очільник області й додав, що ворог завдав авіаційних ударів по Гуляйполю та Новоданилівці.

Також російські війська 26 разів обстріляли прикордонні території і населені пункти Сумської областівпродовж дня, а також здійснили 13 обстрілів уночі, повідомила обласна адміністрація в Telegram.

Related posts