Уражено Тамбовський пороховий завод: джерело розкрило деталі удару по РФ

Уражено Тамбовський пороховий завод: джерело розкрило деталі удару по РФ

Атаку було здійснено за допомогою дронів-камікадзе, один з яких успішно уразив обʼєкт, дізналися журналісти.

У результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України вранці 4 липня було уражено Тамбовський пороховий завод у місті Котовськ Тамбовської області РФ.

Як повідомляли джерело в українській розвідці, атаку було здійснено за допомогою дронів-камікадзе, один з яких успішно уразив обʼєкт ворожого ВПК. Наслідки влучання, ступінь ураження та інформація про втрати противника наразі уточнюються.

Водночас, за словами джерела, офіційна влада держави-агресора заперечує факт ураження порохового заводу. Так, “губернатор” Тамбовської області Максим Єгоров зокрема зазначив, що “обидва БПЛА знищено, жертв і руйнувань немає, ситуація під контролем”.

Попри це, як заявили в українській спецслужбі, місцеві жителі публікують у мережі відео, на яких чітко видно влучання одного з дронів-камікадзе з подальшою детонацією та загорянням на території об’єкта. “Звісно, жодного влучання не було. І Тамбовського порохового заводу в такому випадку також не було”, – прокоментував операцію співрозмовник в ГУР МО.

Триває війна в Україні – важливі новини, які варто прочитати

Тамбовський пороховий завод вже не вперше стає ціллю для атак українськими безпілотниками. Так, 19 січня цього року безпілотники ГУР МОУ вже атакували згаданий обʼєкт. Тоді один з дронів-камікадзе вибухнув на майданчику біля цеху змішування порохів. Безпілотники атакували завод і в листопаді минулого року. Влітку 2023-го на підприємстві була пожежа, жертвами якої стали чотири особи.

Related posts