Доходи російських компаній упали на третину через санкції – росЗМІ

Доходи російських компаній упали на третину через санкції – росЗМІ

Загальний дохід російських компаній у 2023 році впав на 36% – до 814 трлн руб., що випливає з даних аналітичного порталу Федеральної податкової служби Росії (ФПС). Про це 2 липня повідомляє російське видання “Известия”.

Водночас у перший рік війни проти України показник уперше перевищив квадрильйон і становив 1267 трлн руб., зазначає видання.

Зниження доходів організацій минулого року пов’язане із зовнішніми санкціями: компаніям потрібно перебудовувати логістичні й виробничі процеси, пояснив генеральний директор російського ГК “Техзор” Андрій Бородкін.

У повідомленні йдеться, що оскільки інфраструктура економічних відносин бізнесу з “дружніми” країнами для Росії не була достатньо розвиненою, це вимагало побудови нових торговельно-фінансових зв’язків торік.

Однак загалом ситуація з рентабельністю організацій у 2023 році склалася доволі позитивна – показники опинилися на рівні 2019-го. Деякі галузі перейшли з розряду стабільно нерентабельних у рентабельні, зокрема машинобудування. Це безпосередньо пов’язано з війною проти України та держоборонзамовленням, але також і з імпортозаміщенням.

Related posts