144 тис. км² вважають замінованими – Міноборони України

144 тис. км² вважають замінованими – Міноборони України

Після обстеження деокупованих територій, площа замінованих в Україні ділянок землі зі 174 тис. км² зменшилася на 17%. Про це повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України Руслан Берегуля, відео 29 червня оприлюднило МОУ в YouТube.

“Сьогодні завдяки нашій спільній роботі площа забруднених територій вже зменшилася на 30 тис. км². Це означає, що на цих територіях не було виявлено або було знешкоджено виявлені вибухонебезпечні предмети”, – заявив Берегуля.

За його словами, найзабрудненішими наразі залишаються Херсонська, Харківська та Миколаївська області, де сумарно сталося понад 50% всіх інцидентів із вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення.

Берегуля додав, що для розмінування фахівці вдаються до комплексного підходу, зокрема й проведення хімічного аналізу ґрунтів земель сільськогосподарського призначення на наявність небезпечних речовин. Окрім того, групи розмінування сил безпеки та оборони, а також оператори протимінної діяльності використовують 78 машин механізованого розмінування як українського, так і іноземного виробництва.

Related posts