Джелялов заявив про готовність долучитись до звільнення українських полонених. СБУ показала відео повернення українців із російської неволі

Джелялов заявив про готовність долучитись до звільнення українських полонених. СБУ показала відео повернення українців із російської неволі

Увечері 28 червня до України з російської неволі повернулося 10 цивільних громадян, серед яких заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, захоплений у Криму ще у 2021 році. Служба безпеки України у Telegram оприлюднила ексклюзивне відео повернення українців з полону.

“З полону звільнили ще 10 українців. Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими”, – йдеться у повідомленні.

На відео, оприлюдненому спецслужбою, Джелялов повідомив про готовність долучитися до звільнення українських політв’язнів.

“У полоні залишається ще дуже багато чудових справжніх патріотичних хлопців та дівчат, які чекають і я особисто готовий долучитися до того, щоб повернути їх якнайшвидше додому”, – заявив заступник голови Меджлісу.

Відео повернення російських бранців до України оприлюднив також Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Youtube.

Як повідомляли у Координаційному штабі, крім Джелялова, у межах 53-го обміну додому повернулися підприємець Валерій Матюшенко, якого окупаційна влада утримувала у в’язниці “Ізоляція” в Донецькій області, мистецтвознавицю та наукову співробітницю Горлівського художнього музею Олена Пєх, двоє священників Української греко-католицької церкви Богдан Гелета та Іван Левицький, обвинувачений білоруською владою у підриві російського військового літака А-50 на аеродромі в Мачулищах Микола Швець, а також Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова.

Related posts