У снайперки ССО вкрали гроші на дрони з “банки” в monobank: як це сталося

У снайперки ССО вкрали гроші на дрони з “банки” в monobank: як це сталося

За словами української захисниці, шахраї переконали її перевести 70 000 гривень на “резервний рахунок”, нібито на час перевірки справжності збору.

У снайперки Сил спеціальних операцій Збройних сил України Юлії Воборнікової-Головко з позивним “Ураган” украли 70 000 гривень із “банки” в monobank, які вона збирала на дрони. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook 20 червня.

Українська захисниця розповіла, що ввечері 19 червня їй зателефонували нібито з monobank і сказали, що її збір заблоковано. Шахраї попросили жінку підтвердити дані, перевипустити картку, а також переказати всі кошти з “банки” на “резервний рахунок”, з якого вони нібито повернуться на банку, коли система підтвердить, що збір справжній.

Зловмисники, банку, монобанкFullscreen
Снайперка позбулася грошей на дрони через шахраїв
Фото: Facebook/Julia Vobornikova-Holovko

“Я повела себе як дурепа. Не знаю, що на мене найшло, я ж завжди перевіряла такі речі, а тут… Тепер ні коштів, ні дронів…” — написала Юлія Воборнікова-Головко.

Військовослужбовиця зазначила, що вже зв’язалася з monobank, однак кошти їй уже не повернуть. Вона також написала заяву в поліцію і попросила про допомогу тих, хто знає способи знайти зловмисників.

поліція, заяваFullscreen
Юлія Воборнікова-Головко написала заяву в поліцію
Фото: Facebook/Julia Vobornikova-Holovko

Нагадаємо, українка Юлія Ковальчук, яка мешкає в Німеччині, позбулася 54 000 гривень під час збою роботи додатка monobank. Зловмисникам вдалося вкрасти гроші жінки, а банк вимагає від неї виплати “боргу”

Служба реагування на комп’ютерні інциденти України (CERT-UA) також попередила українців про кіберзлочинців, які використовують нову схему, щоб отримати доступ до акаунтів у месенджерах.

Related posts