Путін прикривається НАТО, щоб виправдати свої збройні напади – Волкер

Путін прикривається НАТО, щоб виправдати свої збройні напади – Волкер

Можливість розширення НАТО не могла спричинити повномасштабного нападу країни-агресора РФ на Україну. Про це 15 червня в Одесі під час виступу на Black Sea Security Forum 2024, ініційованого нардепом від “Євросолідарності” і президентом комітету ПАРЄ з міграції й біженцям Олексієм Гончаренком, заявив спецпредставник Держдепу США з питань України (2017–2019 роках) Курт Волкер.

Відеозапис його промови опублікували в Telegram Гончаренка.

Волкер прокоментував російський наратив, що нібито розширення Альянсу викликало напад нелегітимного російського президента Володимира Путіна на Україну, “у той час як докази свідчать про протилежне”.

“Путін напав на країни, які не приєдналися до НАТО, насамперед на Грузію й Україну, а також окуповану частину Молдови, і не атакував країни, які є членами НАТО”, – наголосив Волкер.

За його словами, ідея того, що мати кордони з НАТО є чимось новим чи загрозливим для Росії, – також неправда.

“Вони мали кордони з НАТО в Норвегії, включно з морським простором в Арктиці з моменту заснування НАТО. Також і з Чорним морем і Туреччиною, так і з Беринговим морем, США та Канадою”, – зазначив Волкер.

Він зазначив, що в такий спосіб Путін просто намагається “заплутати західні суспільства й виправдати свої збройні напади”.

Related posts