У Бундестазі закликали передати Україні БТР Fuchs

У Бундестазі закликали передати Україні БТР Fuchs

Депутат заявив, що країна сама вирішить, як її розпоряджатися отриманою зброєю.

Німеччина має поставити українській армії німецькі бронетранспортери Fuchs, а також підтримати її право бити із західного озброєння по всій території Росії.

Про це в інтерв’ю ntv.de сказав депутат німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії Маркус Фабер. “Якщо ми передаємо зброю, то це українська зброя. Що українці роблять з українською зброєю – це справа України. Вони повинні дотримуватися міжнародного гуманітарного права, тобто не повинні скоювати воєнні злочини. Не так, як росіяни, які бомблять житлові будинки в Харкові. Але військові цілі законні. На всій території Росії”, – наголосив новий голова комітету з оборони.

Він також закликав уряд Німеччини поставити Україні німецькі бронетранспортерні машини Fuchs. Ще влітку 2022 року опозиція пропонувала відправити їх в Україну, однак тоді Міністерство оборони відмовилося.

Максимальна швидкість: 105 км/год

На початку року концерн Rheinmetall відзвітував про допомогу Україні та розкрив свої плани на майбутнє. Зазначалося, що на спільному з АТ “Українська оборонна промисловість” підприємстві збираються виробляти бронетехніку, зокрема бронетранспортери Fuchs.

Related posts