Чиновника Хмельницької міськради підозрюють у співраці з ФСБ РФ

Чиновника Хмельницької міськради підозрюють у співраці з ФСБ РФ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, якого підозрюють у співпраці з російською ФСБ. Про це повідомила СБУ у Telegram.

За даними силовиків, чиновник збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону, зокрема, його цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Окрім того, за інформацією слідства, він намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову. Отриману інформацію окупанти планували використати для ракетних ударів та можливих диверсій і терактів.

“Як встановило розслідування, фігурант потрапив у поле зору ФСБ під час свого навчання у 90-х у Московському технічному університеті імені Баумана. Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив чиновника до розвідувально-підривної діяльності проти України. Вони підтримували комунікацію через анонімні чати в месенджерах”, – йдеться у повідомленні.

СБУ затримала чиновника у його робочому кабінеті під час його спроби передати розвіддані агресору.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі чиновник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Related posts