Канада передасть Україні списані авіаракети CRV7. ЗМІ повідомляли, що може йтися про 8 тис. штук

Канада передасть Україні списані авіаракети CRV7. ЗМІ повідомляли, що може йтися про 8 тис. штук

Канада готується до передання Україні чергової партії військової допомоги, у яку ввійшло понад 2 тис. ракет CRV7. Про це міністр оборони Канади Білл Блер повідомив 13 червня перед зустріччю міністрів оборони НАТО у Брюсселі, повідомляє агентство “Укрінформ”.

“Я оголошую, що Канада надасть Україні 2,3 тис. канадських Rocket Vehicle 7s. Вони раніше використовувалися королівськими військово-повітряними силами Канади на наших літаках CF-18”, – сказав Блер.

За його словами, найближчим часом Канада також доправить в Україну 50 броньованих машин, дронів та інших військових товарів, які ввійшли в новий пакет допомоги.

CRV7 – некерована авіаційна ракета калібру 70 мм. За словами міністра оборони, протягом останніх кількох місяців Канада проводила випробування, щоби переконатися в їхній справності.

“І ми продовжуємо випробовувати ще 80 тис. цих ракет CRV7, і, очікуючи на результати цих випробувань, ми маємо намір відправити більше пакетів ракет нашим українським партнерам у майбутньому”, – сказав Блер.

Він також анонсував передання ЗСУ додаткової кількості боєприпасів до стрілецької зброї, 29 дистанційних систем озброєння для використання на броньованій техніці, а також 900 безпілотників, постачання яких передбачено участю Канади в коаліції дронів для українських сил оборони.

Related posts