Військовий розповів, як атаку ворога вдалось зупинити двома дронами

Військовий розповів, як атаку ворога вдалось зупинити двома дронами

Військовий з позивним “Айрон” зазначив, що на фронті постійно йде робота над запровадженням нових підходів, які дозволяють якісніше воювати.

Командир інженерно-авіаційної групи спеціального призначення “Крила Омеги” з позивним “Айрон” розповів, що на фронті був випадок, коли атаку російських окупантів вдалось зупинити за допомогою двох дронів.

На війні “Айрон” з 2022 року, дістав поранення під Вугледаром і в даний час  перебуває на реабілітації. В ефірі студії 1+1 він розповів, що першим приніс до свого підрозділу FPV-дрон, а тепер навчає інших, як ними воювати.

“Був випадок, коли ми зупинили атаку ворога двома дронами. Коли БПЛА ще не були мейнстримом, піхота пішла в атаку без техніки – ворог заскочив у дві воронки – один дрон поцілив в одну з них, а другий в іншій вибухнув. Уявляєте? Тоді дрони коштували по $350, тобто за $700 ми зупинили атаку і зберегли багато життів наших воїнів. Математика просто колосальна”, – зазначив він.
“Айрон” зазначив, що на фронті постійно йде робота над запровадженням нових підходів, які дозволяють якісніше воювати. За його словами, коли окупанти арматурою почали “обварювати” свою техніку, то це пристосування в народі прозвали “мангалами”. Він зазначив, що такий захист в деяких випадках дійсно допомагав, але на фронті відбувається так звана гонка озброєнь. “Айрон” розказав, що коли ворог почав робити такі наварювання на техніку, то тоді і українські бійці почали працювати над тим, щоб визначити місця куди можна дроном залетіти під цей “мангал”. “Ти поставив мангал, а я дивлюся де я можу під нього залетіти. Залітаю з іншого боку або беру інший боєприпас. Це така “гонка озброєнь””, – розповів він.

При цьому військовий додав, що найпрактичніше і найкраще захищатись від дронів за допомою засобів радіоелектронної боротьби.

Війна в Україні: новини

Росіяни прилаштовують на свою бронетехніку усе більш вигадливі конструкції для захисту від українських FPV-дронів. Видання Business Insider зазначає, що на практиці це мало допомагає і слугує радше для самозаспокоєння танкістів.

Видання проаналізувало відео, опубліковане 8-м окремим гірсько-штурмовим батальйоном 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. На ньому видно, як безпілотник підлітає до танка, обвішаного захисними залізними клітками, які називають “мангалами” або “курниками”. Оператор дрона таки знаходить вразливе місце і спрямовує безпілотник саме туди.

Related posts