“Дуже хитра система”: авіаексперт висловився про удар ЗСУ по Бєлгородській області Росії

“Дуже хитра система”: авіаексперт висловився про удар ЗСУ по Бєлгородській області Росії

Українська армія могла запустити західні ракети зі своїх літаків, вважає експерт.

Триває повномасштабна війна в Україні, і авіаційний експерт і аналітик Костянтин Криволап вважає, що удар по Бєлгородській області ЗСУ вчора завдали з винищувачів Су-24, які не перетинали кордон з РФ.

Про це він сказав в ефірі “Київ 24”, відповідаючи на запитання щодо того, що могли застосувати ЗСУ для цього удару по території РФ. На його думку, це наслідки дозволів країн-партнерів на застосування Україною зброї для ураження цілей на території Росії.

“У зв’язку з тим, що тут все покрито таємницею, то я думаю, що Су-24 з нашої території, не ризикуючи, запустив “пробний шар” у вигляді ракети Storm Shadow/SCALP. А вона прилетіла точно в ціль. Вона подолала всі системи ППО. Може, це був не один літак. Може, запускали ще ракету 160-ту MALD. Ця ракета створює не просто завади, вона створює образи інших літаків, і на них все ППО починає відволікатись. Така, дуже хитра система. Ми інколи застосовуємо”, – сказав експерт.

Він зауважив, що зараз всі очікують на якусь реакцію і хочуть зрозуміти, що буде далі після цього удару. Криволап вважає, що це був новий “крок” у нашому протистоянні ворогу, але все ж ураження відбулося з меж нашої країни.

“Уявити, що наш Міг-29 чи Су-27 з якоюсь ракеткою залетів на територію Бєлгородської області і там щось бахнув – ну я в це не дуже вірю. Тому що там настільки щільне ППО, настільки все насичено… Хоча “Хаймарсами” ми їх трохи і порозганяли, але все одно Бєлгород під захистом. Тому я не думаю, що ми залітали за кордон. Думаю, це все ж таки був Су-24 з нашої території”, – припускає Криволап.

Важливі новини України про війну – сьогодні це варто прочитати

Як відомо, вчора у Бєлгородській області прогриміли вибухи. У мережі поширилась інформація, що був приліт по складу БК окупантів у Рокитянському районі.

Місцеві жителі опублікували у соцмережах фото і відео наслідків можливого вибуху, на яких чутно детонацію боєприпасів. У Міноборони РФ при цьому звітували про нібито збиття трьох дронів над Бєлгородською областю.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що українські воїни отримали від США обмежений дозвіл на удари по території РФ.

Related posts