Зеленський пояснив, якого результату він чекає від саміту миру, і закликав світових лідерів не боятися Росії

Зеленський пояснив, якого результату він чекає від саміту миру, і закликав світових лідерів не боятися Росії

На саміті миру у Швейцарії мають бути лідери країн. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на спільній із президентом Франції Емануелем Макроном пресконференції в Парижі, її транслювала пресслужба Зеленського.

Журналістка запитала, якого саме результату очікують від саміту.

“Передусім від лідерів потрібна їхня присутність. Раз. Не боятися Російську Федерацію і підтримати інавгураційний саміт. Це тільки перший крок – це зрозуміло, але це точно крок до закінчення війни – показати, що весь світ на боці закінчення війни, що весь світ хоче цього й допомагає максимально Україні наблизити мир, справедливий мир – це дуже важливо”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що мир має бути міцним, і не на годину, місяць чи рік, а “бажано назавжди”.

“Дуже важливо, щоб ті лідери, які мають великий особистий політичний вплив, допомагали залученням інших лідерів, які досі балансують між Україною та Росією. Це друге”, – заявив президент України.

За його словами, важливо не дати можливості країні-агресору Росії зірвати саміт миру, організовувати альтернативні саміти.

“Коли ти будуєш альтернативи – ти точно не хочеш наближення миру. Це дає можливість розбалансувати світ. Нам потрібна єдність, бо нам усім потрібен мир”, – вважає Зеленський.

Related posts