Це щоденний героїзм: військовий розповів про важкі бої у Вовчанську

Це щоденний героїзм: військовий розповів про важкі бої у Вовчанську

У ворога є перевага і в живій силі, і в боєприпасах, і в засобах ураження, наголосив Назаренко.

Інститут вивчення війни заявив, що українські військові повернули втрачені позиції у Вовчанську Харківської області. Лейтенант батальйону “Свобода” Національної гвардії України Володимир Назаренко наголосив, що ситуація на усьому Сході залишається напруженою.

В ефірі “24 каналу” він наголосив, що ворог кожного дня нав’язує бої. Українські військові відбивають спроби противника просуватися вперед – тривають як стрілецькі бої, так і артилерійські обстріли.

“Це щоденний героїзм тисяч і тисяч військових. Хотів би казати за нашу 4 бригаду Нацгвардії. Ми чітко розуміємо важливість взаємної підтримки, працювати і боротися плече до плеча для того, щоб максимально знищувати ворога і не давати йому просуватися”, – сказав Назаренко.

У ворога є перевага і в живій силі, і в боєприпасах, і в засобах ураження. Здається, що противник має необмежені ресурси в резервах.

“Але оптимізм вселяє те, що рано чи пізно вони мають закінчитися. Має закінчитися їхня техніка. Зокрема, завдяки роботі операторів FPV, артилерії тощо”, – підкреслив військовий.

Ситуація у Вовчанську

Командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський заявив, що Сили оборони продовжують вибивати окупанта з Вовчанська Харківської області. Зараз ворожі сили контролюють біля 20% міста. За словами Ярославського, окупанти розосереджені по будівлях і підвалах.

Раніше стало відомо, що днями українські військові захопили в полон біля 60 окупантів у Вовчанську. Про це повідомив речник ОСУВ “Хортиця” Назар Волошин.

Related posts