США можуть розширити дозвіл використання зброї по території РФ залежно від перебігу війни – Кірбі

США можуть розширити дозвіл використання зброї по території РФ залежно від перебігу війни – Кірбі

США можуть змінити рішення щодо використання своєї зброї в Україні залежно від ситуації на полі бою. Про це радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі повідомив 3 червня на брифінгу, текст якого опублікував Білий дім.

Він заявив, що “не має наміру випереджати рішення, яких ще не ухвалили”, але у військовій допомозі Києву можуть бути оперативні коригування.

“Побачимо, як підуть справи і що потрібно українцям”, – сказав Кірбі.

Україна має право вимагати від союзників нових можливостей, тому що країна-агресор Росії продовжує атаки і, зокрема, не відмовилася від наступу на Харків, зазначив він.

“Тож, я думаю, нікого не має шокувати, що президент [України Володимир] Зеленський, з одного боку, вдячний, а з іншого – намагатиметься й далі відстоювати свою позицію. Чи приведе це до якихось додаткових змін у політиці, я не можу сказати зараз, але ми не збираємося відвертатися від того, що потрібно Україні”, – запевнив представник Білого дому.

Дозвіл, який США дали минулого тижня, стосується транскордонних ударів у відповідь по РФ і спеціально спрямований на захист України від військових цілей, які розташовані просто за кордоном, наголосив Кірбі. Він додав, що політика щодо використання далекобійних ракет ATACMS по території окупантів “не змінилася”.

Related posts