Столтенберг розповів, чому ЗСУ дозволили бити по російських цілях біля Харкова

Столтенберг розповів, чому ЗСУ дозволили бити по російських цілях біля Харкова

Генсек НАТО розкрив деталі щодо дозволу бити по території Росії.

Право України на самооборону включає й право на нанесення ударів по цілях на території РФ, і це саме те, що Україна повинна мати змогу робити.

На цьому наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає 24 канал. Він зауважив, що це право має бути реалізоване в районі Харкова в першу чергу, оскільки там лінія фронту і кордон майже збігаються.

Він зазначив, що РФ напала на Україну, грубо порушивши цим міжнародне право, тому самооборона України є легітимною.

Столтенберг схвально відгукнувся про те, що союзники по НАТО послабили обмеження та дозволили ЗСУ використовувати проти РФ зброю західних партнерів України. Він зауважив, що таким чином у НАТО “дали зрозуміти, що Україна має право на самооборону”.

“Не буду вдаватися в подробиці, як саме Україна має проводити операції з самооборони. Але вони мають відповідати міжнародному праву і виконуватися відповідально”, – сказав генсек НАТО.

Удари зброєю Заходу по території РФ

Німеччина дозволила Україні бити по цілях на території РФ своєю зброєю. Рішення є результатом нещодавнього посилення російських атак у прикордонній зоні Харківської області. Для ударів по російській армії на території РФ розглядаються дві німецькі системи озброєнь – самохідна гаубиця Panzerhaubitze 2000 та броньована ракетна система залпового вогню Mars II.

Related posts