Герой України Настенко про те, як військові повертатимуться в мирне життя: Я лише пів дня в Києві, і ви мене вже не відрізните від ухилянта

Герой України Настенко про те, як військові повертатимуться в мирне життя: Я лише пів дня в Києві, і ви мене вже не відрізните від ухилянта

Мирне життя швидко допоможе психологічно відновитись людям, які повернулися з війни, вважає український військовослужбовець, Герой України Олександр Настенко (Флінт). Про це він сказав в інтерв’ю.

Під час інтерв’ю зазначив, що на війні “люди бачать страшні картини і це не може не впливати на психіку”. Він запитав у Настенка, як підготувати ветеранів до мирного життя.

Настенко не вважає, що це стане великою проблемою, якщо не вводити фронтовий спосіб життя “в розряд культу”.

“У нас у підрозділі це до розряду культу не вводять – убивства і все інше. По-перше, лікує сам колектив. Коли ти приходиш – і все інакше. По-друге, я думаю, що мирне життя швидко реанімує. Ось я… Пам’ятаєте цей анекдот, коли каже: “Я всього дві години як єврей, а вже як я вас, росіян, ненавиджу…” Те саме і тут. зараз одягну спортивний костюм і піду – ви мене не відрізняєте від ухилянтів”, – сказав військовослужбовець.

“Ну, я не думаю, що я сильно… я сподіваюся, що я не сильно змінився. Безумовно, якась трансформація відбулася, але скоріше це пов’язано з болем втрат. Мені справді дуже шкода хлопців, які загинули, які пішли. Мені дуже шкода їхньої сім’ї, їхніх дітей, які залишилися, яких вони так любили, які їх так любили. Мені сподобалася фраза, не пам’ятаю, хто її сказав, – що найстрашніше – це потім після перемоги, коли ми зрозуміємо, якою ціною це нам усе далося.. Це справді так”, – відповів Настенко.

Related posts