Чехія зібрала на артилерійські боєприпаси для ЗСУ понад €1,6 млрд – Шмигаль

Чехія зібрала на артилерійські боєприпаси для ЗСУ понад €1,6 млрд – Шмигаль

На чеську ініціативу із забезпечення України великокаліберними артилерійськими снарядами для боротьби з російською агресією зібрали вже понад €1,6 млрд, повідомив 28 травня у Facebook із Чехії прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що до Праги прибув на запрошення прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали для участі “в широкій робочій зустрічі щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, представника США”.

“Під час двосторонньої зустрічі з паном Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад €1,6 млрд. Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно і згідно із графіком уже із червня. Проговорили також можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора. Вдячний пану прем’єр-міністру за підтримку в цьому питанні”, – написав Шмигаль.

За його словами, із Фіалою він також обговорював спільні виробництва у сфері оборонно-промислового комплексу, “об’єднання зусиль щодо посилення тиску на Росію”, санкції проти цієї країни-агресора, конфіскацію російських активів, формулу миру й “актуальні питання співпраці”.

Шмигаль назвав всебічною підтримку Чехією України.

 

Related posts