Ворог атакує на восьми напрямках, найактивніше – на покровському, на харківському поки не штурмує – Генштаб ЗСУ

Ворог атакує на восьми напрямках, найактивніше – на покровському, на харківському поки не штурмує – Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті в Україні сталося 115 боїв між окупантами й українськими військовими, від початку цієї доби – уже 45. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні станом на 12.00 28 травня.

“На харківському напрямку від початку доби окупанти штурмових дій не вели. Підрозділи наших військ укріплюють оборону й тримають російських загарбників під вогневим контролем”, – ідеться в повідомленні.

На куп’янському напрямку від початку доби вже сталося сім боєзіткнень. У районах Петропавлівки, Дружелюбівки й Невського шість атак відбито без успіху для противника. Ще один бій в районі Невського триває.

На лиманському напрямку триває п’ять ворожих атак у районах Тернів, Торського й Білогорівки. Захисники успішно відбили по одній штурмовій дії в районі Торського й Білогорівки. “Втрат позицій не допущено”, – підкреслили в Генштабі.

На сіверському напрямку противник теж намагається виявляти активність. Одну атаку українські воїни відбили, і ще чотири тривають. Ситуація контрольована, ідеться в повідомленні.

На краматорському напрямку від початку доби противник уже чотири рази намагався покращити тактичне положення. Штурмові дії відбуваються неподалік Григорівки, Кліщіївки й Андріївки. Три ворожі спроби просунутися вперед успішно відбили підрозділи сил оборони. Триває бій у районі Андріївки. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

“Як і минулої доби, найбільш напружена ситуація залишається на покровському напрямку. Зараз там триває вісім бойових зіткнень. На цей час відбито сім атак неподалік Новоолександрівки, Прогресу й Новоселівки Першої. Сили оборони продовжують докладати зусиль щодо стабілізації обстановки на даному напрямку”, – наголосили у зведенні. На цьому напрямку від початку доби окупанти вже зазнали втрат у розмірі 100 осіб, знищено дев’ять ворожих бойових броньованих машин і два автомобілі.

На курахівському напрямку одну атаку неподалік Костянтинівки вже відбили. Триває бій в районі Водяного. Ворог інтенсивним вогневим впливом намагається потіснити сили оборони із займаних позицій. Українські військові зі свого боку “докладають максимум зусиль для стабілізації обстановки”, зазначили в Генштабі.

На времівському напрямку сили оборони відбивають атаку в районі Роздольного, ситуація контрольована.

На придніпровському напрямку (Херсонська область) ворог здійснив три невдалі спроби відтіснити українських воїнів від Кринків.

Related posts