Учасники російського гурту “Бі-2” змінили своє громадянство

Учасники російського гурту “Бі-2” змінили своє громадянство

Тепер вони мають паспорти Молдови.

Учасники російського гурту “Бі-2” тепер громадяни Молдови. Відомо також, що нові паспорти отримали і їхні члени родин. Відповідний указ підписала президент країни Майя Санду. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Адміністрації президента Молдови Адріан Белуцел.

Він зазначив, що музиканти виступили проти війни та засудили вторгнення країни-агресорки, після чого стали зазнавати репресій з боку російської влади. Тому сподівається, що нові паспорти допоможуть їм почуватися в безпеці.

“Наша країна відкрита та гостинна для людей, які обирають світ, які популяризують дружбу та повагу між народами. Республіка Молдова захищає людську гідність, свободу слова та солідарність з тими, хто перебуває в небезпеці”, – написав Андріан.

Самі учасники “Бі-2” поки не давали коментарів з цього приводу.

Що відомо про нещодавній інцидент з гуртом “Бі-2”

4 січня цього року музикантів затримали в Пхукеті нібито за проведення концерту без офіційного дозволу. Проте згодом російський продюсер Володимир Воронов, який проживає в Таїланді, зазначив, що таким чином артистів хтось підставив.

Потім журналіст розповів, в яких умовах утримуються учасники групи. Згодом стало відомо, що Росія зірвала їхнє звільнення з в’язниці та відмовила у проханні депортувати. Через деякий час учасникам гурту вдалося вийти на свободу та поїхати до Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше актор “Дизель шоу” розповів, як склав іспит на отримання українського громадянства.

Related posts