Дістали чотири БПЛА: у РФ вибухало впритул до палацу Путіна в Геленджику (карта)

Дістали чотири БПЛА: у РФ вибухало впритул до палацу Путіна в Геленджику (карта)

Російська влада запевняє, що українські дрони підпалили дерево та пошкодили старий будинок у Геленджику. Між цими точками стоїть резиденція Путіна, яку будували 20 років і на яку витратили понад 100 млрд руб.

В ніч на 27 травня безпілотники ЗСУ дістались до Краснодарського краю РФ у районі міста Геленджик. Російська влада заявила, що знешкодили усі повітряні пристрої, які вибухали по обидва боки від резиденції президента Володимира Путіна. Про нічну атаку українських безпілотників губернатор Веніамін Кондратьєв розповів у Telegram-каналі.

Кондратьєв відзвітував про результат нальоту дронів о 8:30 27 травня. З його слів, вибухало у двох місцях на чорноморському узбережжі Краснодарського краю. Гучно було біля села Криниця — тут начебто пошкодили нежитловий будинок. Також спалахнуло біля села Джанхот — безпілотник упав на дерева і почалась пожежа. Російський чиновник запевнив, що постраждалих немає.

Удар по військовому об'єкту РФ, Краснодарський край  атака БПЛА, Геленджик атака БПЛА, палац Путіна дрониFullscreen
Удар по військовому об’єкту РФ – що сказав губернатор Контратьєв про атаку дронів 27 травня
Фото: Скриншот

За годину до повідомлення Кондратьєва Міноборони РФ повідомило про те, скільки ж БПЛА летіло у напрямку Краснодарського краю — чотири шт. Крім того, в ніч на 27 травня військовим об’єктам на території РФ загрожувало ще вісім пристроїв: по одному летіло над Брянською та Бєлгородською областями, і ще шість — над Орловською.

Удар по військовому об'єкту РФ, Краснодарський край  атака БПЛА, Геленджик атака БПЛА, палац Путіна дрони

Тим часом неподалік від Геленджика, як з’ясувало російські опозиційні розслідувачі, розташовано так званий “Палац Путіна”. Його орієнтовні координати — 44.4193, 38.2051.

Удар по військовому об'єкту РФ, Краснодарський край  атака БПЛА, Геленджик атака БПЛА, палац Путіна дрониFullscreen
Удар по військовому об’єкту РФ – де розташований палац Путіна в Геленджику
Фото: Google Maps

Палац — за 6 км від Джанхота та за 11 км від Криниці. Резиденція має площу майже 68 га і будувалась, починаючи з 2005 року. За близько 100 млрд руб. очільнику Кремля збудували аквадискотеку, спортзал, басейн, стрип-клуб та таємні кімнати. Місцевість навколо палацу заборонена для будь-яких повітряних апаратів: журналісти пояснили, що це одна з ознак особливої важливості об’єкта.

7 травня у ЗМІ розповіли про оновлення резиденції російського президента. Джерела журналістів запевнили, що з будинку забрали пілони та аква-дискотеку. Замість них у спеціальних кімнатах розмітили іконостас і встановили крісло, схоже на трон.

Удар по військовому об'єкту РФ, Краснодарський край  атака БПЛА, Геленджик атака БПЛА, палац Путіна дрониFullscreen
Удар по військовому об’єкту РФ – як виглядає трон Путіна у Геленджику

Зазначимо, 18 травня у мережі опублікували креслення підземної частини Путінського палацу. На кресленнях позначено ліфт, який спускається на глибину до 50 м. Під землею у кімнатах для проживання є запас харчів та води, також прокладено різні кабелів та є устаткування для тривалого перебування.

Нагадуємо, зранку 27 травня писали про результативний удар українських дронів по військовому об’єкту РФ у Орловській області. Дрони врізались у паливно-заправну станцію і загинув один росіянин. Крім того, розвідники ГУР Міноборони підтвердили, що вдалось поцілити у стратегічну ціль: у РЛС “Воронеж-М”, розташовану за 1 800 км від України.

Related posts