Співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця – Зеленський

Співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця – Зеленський

Співвідношення втрат під час останнього наступу країни-агресора РФ у Харківській області становить восьмеро окупантів на одного українського військового. Про це в інтерв’ю журналістам із Казахстану, Киргизстану та Узбекистану, яке 25 травня опублікувало казахстанське видання “Власть”, заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, нелегітимний президент РФ Володимир Путін байдуже ставиться до людських життів.

“Мало того, йому начхати на те, хто якою мовою розмовляє. Йому начхати й на своїх людей – як на цивільних, так і на військових. Їхній прорив у напрямку Харкова, який відбувся трохи більше ніж два тижні тому, [закінчився] воєнними жертвами один до восьми, один українець на вісьмох росіян”, – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що Путіну не вдасться уникнути покарання за жертви, які сталися з його вини.

“І скажіть, десь там дається ця статистика, йому цікаві [втрати людей] чи ні? До цього на тиждень було приблизно 2–3 тис. жертв – я постійно одержую аналітику про вбивство російських військових. 2–3 тис. сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно начхати. Путін у цей час у лазні перебуває, чи де він там – у SPA, який показували не одноразово? Він у цей час займається зовсім іншим. Але ручок він своїх маленьких не відмиє, звісно, від усього цього кровопролиття”, – зазначив президент.

Related posts