СБУ затримала в Харківській області підприємця за підозрою в допомозі РФ у підготовці захоплення Вовчанська

СБУ затримала в Харківській області підприємця за підозрою в допомозі РФ у підготовці захоплення Вовчанська

Служба Безпеки України затримала підприємця з села Вільхуватка Купʼянського району Харківської області. За даними слідства, він передавав окупантам інформацію про розташування важкої артилерії ЗСУ в регіоні та допомагав росіянам готувати захоплення Вовчанська, повідомляють 22 травня СБУ та Офіс генпрокурора.

За їхньою інформацією, донька чоловіка виїхала до Росії ще на початку повномасштабного вторгнення та мала звʼязки з російськими спецслужбами.

Зазначається, що у повідомленнях підозрюваний детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів. Одержані розвіддані ворог планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів. Найбільше росіян цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ.

Співробітники СБУ затримали чоловіка та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Related posts