Син воєнного злочинця у РФ намагався вступити до Легіону “Свобода Росії”, – розслідувачі (фото)

Син воєнного злочинця у РФ намагався вступити до Легіону “Свобода Росії”, – розслідувачі (фото)

Нащадок російського воєнного злочинця збирався влаштувати вибух у Москві та приєднатися до Легіону “Свобода Росії”. Його батьку через це довелося відмовитися від сина.

Командиром підрозділу росіян “БАРС-8” (боевой армейский резерв страны), який відзначився в Пологівському районі на окупованій частині Запорізької області участю у вбивствах та пограбуваннях місцевих фермерів, за інформацією журналістів-розслідувачів, є ветеран підрозділів спеціального призначення Денис Сидоренко на прізвисько “Маестро”. Натомість його син Максим став “навальнистом” й збирався приєднатися до Легіону “Свобода Росії”, який воюєю проти путінського режиму. Про це пише російський ресурс evocation.info.

Свою військову кар’єру Денис Сидоренко розпочав понад десять років тому, дослужившись до командира 63 полку особливого призначення у м. Ангарськ. Російський полковник став відомий тим, що багато років здавав підлеглих йому бійців в оренду місцевим підприємцям. Від тюрми йому вдалося відкупитися. Після чого він працював у охоронній фірмі та керівником відділу з питань культури та туризму у курортному місті Єйськ Краснодарського краю, де також був помічений у корупційних діяннях.

Після повномасштабного вторгнення, вже у 2023 році, Денис Сидоренко прийняв пропозицію очолити підрозділ “Барс”, який, як зазначається, практично відкрито займаються “самозабезпеченням” — тобто грабунком та розбоєм на відведених ним ділянках біля лінії фронту.

Також, як повідомляється, взимку Барс-8 вивели на першу лінію, де підрозділ почав зазнавати великих втрат через низький рівень підготовки та забезпечення. Але командира з ними не було, оскільки він поїхав у відпустку в Краснодар, поки його підлеглі гинули.

Син Дениса Сидоренка Максим народився 23 квітня 2006 року. Навчався у Козацькому кадетському корпусі імені О. Куянова у м. Бердськ. Ще у юнацькому віці він усвідомив брехливість російської пропаганди, й не в останню через життєвий шлях батька, з яким спілкувався до 2020 року. До речі, батько не сплачував аліменти на Максима та молодшу доньку Дар’ю, пояснюючи це “участю у бойових діях”.

Fullscreen

Максим почав підтримувати місцеву опозицію, виступав на підтримку політика Олексія Навального. А після початку повномасштабного вторгнення різко засуджував дії ЗС РФ, донатив на ЗСУ та намагався вступити до лав Легіону “Свобода Росії”. У липні 2023 року був затриманий у Москві під час підготовки диверсії на об’єктах газорозподільної мережі. Є у списку терористів та екстремістів.

Полковник Денис Сидоренко через історію зі своїм сином став фігурантом службового розслідування, але зміг “вийти сухим з води”, просто відмовившись від рідних дітей.

Нагадаємо, 7 квітня в одному з Telegram-каналів було опубліковано відео жорстокої страти трьох українських військовополонених. Злочинний наказ, як вважають розслідувачі, імовірно, був відданий командиром ЗС РФ Сергієм Іштугановим.

Related posts