🕯Загальнонаціональна хвилина мовчання

🕯Загальнонаціональна хвилина мовчання

Сапер ДСНС Сергій Курінний загинув 22 грудня 2022 року під час розмінування Херсонщини. В районі села Костромка натрапив на протитанкову міну, яка була з “пасткою” від ворога. Чоловіку було 34 роки.

Сергій Володимирович народився і жив у місті Житомир. Здобув фах еколога в Житомирському агроекологічному університеті, проте жодного дня не працював за спеціальністю. Його мрією було стати військовим, але вступити у військовий ВНЗ йому не вдалось.

Після закінчення університету він отримав інформацію про набір у структурний підрозділ піротехніків у Житомирі, тож пішов заповнювати заяву та готуватися до співбесіди. 12 років присвятив службі в ДСНС, займаючись розмінуванням.

У 2014-2016 роках чоловік брав участь у розмінуванні міст Слов’янськ і Широкине Донецької області.

Поза службою захоплювався мотоциклами, любив їздити на байкерські зустрічі.Однією з його мрій було поїхати на байку в Крим та проїхати все узбережжя. Мав дуже багато друзів, його поважали колеги.

Під час повномасштабного вторгнення Сергій продовжував виконувати свої професійні обов’язки у складі зведеного загону піротехніків ДСНС України у Житомирській області. Він був водієм-сапером.

За період служби був відзначений такими нагородами: орденом “За доблесть і звитягу”, медалями “За участь в антитерористичній операції” та “За відзнаку в службі”.

“Брат був надзвичайним оптимістом. У перший день повномасштабної війни він зустрів мене з посмішкою, сказавши: «Та все буде нормально, чого ти паришся». Лише після його смерті я дізналась, в яких умовах йому доводилось працювати, на які труднощі натрапляти, бо він про них ніколи не розповідав. За декілька місяців до смерті Сергій вступив до Національного університету цивільного захисту, оскільки хотів розвиватись та будувати кар’єру у сфері піротехнічних робіт – перейти на офіцерську посаду та стати начальником відділення піротехніків. Але його планам так і не судилось реалізуватись”, – розповіла рідна сестра загиблого Вікторія Лось.

Посмертно прапорщик служби цивільного захисту Курінний С.В. нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Поховали Сергія на Житомирському військовому кладовищі.

У нього залишилися батьки, сестра, дружина і донька.

Спільно з платформою пам’яті Меморіал героїв вшановує пам’ять загиблих українців.

Related posts