Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами – РНБО

Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами – РНБО

Війна з Росією закінчиться переговорами, для цього й було розроблено формулу миру. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко у зверненні до учасників Форуму регіону Балтійського моря “НАТО 2024 і Арктична Європа”, оприлюдненому 20 травня на сайті РНБО.

“Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами. І тому була підготовлена і просувається формула миру президента Зеленського. Наша позиція дуже проста, і, переконаний, вона буде підтримана учасниками саміту миру у Швейцарії в червні 2024 року. Це справжній дипломатичний трек, який має всі шанси сприяти досягненню справедливого миру”, – пояснив Литвиненко.

Він наголосив, що йдеться не про “перемир’я на два роки, а стійкий мир на десятиліття, який би уможливив розвиток України. І це питання безпекових гарантій”.

Секретар РНБО зазначив, що ситуація на фронті “є вкрай складною, але далеко не катастрофічною”. Важкі бої, за словами Литвиненка, можна зупинити, надавши Україні сучасну зброю, насамперед ППО й боєприпаси.

“Якщо сьогодні ви не знайдете зброї для України, завтра будете шукати її для себе”, – додав Литвиненко.

Related posts