Шість ударів по Харкову, загибла й тисячі евакуйованих із Вовчанська. Зведення ОВА за добу

Шість ударів по Харкову, загибла й тисячі евакуйованих із Вовчанська. Зведення ОВА за добу

Минулої доби російські окупанти обстріляли територію 10 областей України. Про це з посиланням на дані ситуаційного центру Міністерства оборони України 15 травня в Telegram повідомив Military Media Center.

Загалом із різних видів озброєння (мінометів, танків, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, зенітних ракетних та оперативно-тактичних ракетних комплексів, а також безпілотників і тактичної авіації) було атаковано 107 населених пунктів і 150 об’єктів цивільної інфраструктури, підрахували в Military Media Center.

Упродовж доби Харків, як розповів у Telegram начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, обстрілювали шість разів – о 6.33, 16.20, 18.00, 20.15, 21.15, 21.45. Російські окупанти використовували С-300, безпілотники й керовані авіабомби.

“Пошкоджені приватні, багатоквартирні будинки, заклад освіти, цивільні автомобілі. Постраждало 22 людини протягом доби”, – повідомив він.

Також артилерійських, мінометних та авіаційних обстрілів РФ зазнало приблизно 15 населених пунктів Куп’янського, Ізюмського та інших районів, у Вовчанську загинула 79-річна жінка.

Керівник ОВА додав, що найактивніші бої тривають на куп’янському й вовчанському напрямках. З кількох районів проводять евакуацію, загалом вивезено 7991 особу.

У Херсонській області російські війська обстріляли Херсон, Антонівку, Михайлівку й Новоолександрівку. Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Снаряди РФ поцілили в низку житлових кварталів. У підсумку одна людина загинула, ще одна особа дістала поранення.

За інформацією керівника Запорізької ОВА Івана Федорова, протягом останньої доби окупанти 268 разів ударили по області. Під вогнем було шість населених пунктів. В ОВА зафіксували приліт 94 БПЛА різної модифікації, а також 10 обстрілів із РСЗВ і 164 відкриття артилерійського вогню.

“Надійшло шість повідомлень про руйнування житла. Мирні жителі не постраждали”, – зазначив він.

У Донецькій області інформація про постраждалих протягом доби також не надходила, заявив голова ОВА Вадим Філашкін. Армія країни-агресора обстрілювала Покровський, Краматорський і Бахмутський райони – загалом дев’ять разів. У багатьох громадах пошкоджено житло, у Миколаївці Краматорського району – адмінбудівлю, а в Часовоярській громаді – одразу 10 приватних будинків і багатоповерхівку.

У Сумській ОВА повідомили про 24 обстріли прикордонних територій і населених пунктів області. Зафіксовано 165 вибухів у більш ніж 10 громадах.

Related posts