Ті, хто заявляє про “нетральну позицію”, підтримують РФ – Зеленський

Ті, хто заявляє про “нетральну позицію”, підтримують РФ – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що сьогодні не можна сказати, що хтось є нейтральним у війні країни-агресора Росії проти України. Про це він заявив в інтерв’ю The Times of India, українськомовну версію якого 28 жовтня опублікував Офіс президента, коментуючи недавній візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до РФ.

“Я вважаю в цілому, що це деякий сюр. Це стосується навіть не тільки ООН це стосується і багатьох інших країн”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що не можна бути нейтральними, тому що це значить бути на стороні на боці Росії.

“Нейтральність дуже допомагає виключно Російській Федерації. Між агресором і жертвою не може бути нейтральності, це, я вважаю, прихована підтримка Росії. І я вважаю, ті хто був присутній [на саміті БРІКС] і говорив про свою нейтральність, говорив про те, що хоче допомогти вирішенню цього конфлікту, на мою думку виглядають більш проросійськими, а значить, не про мир”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що саме Росія почала цю війну і продовжує її, а значить, вона цього хоче. На його думку, “нейтральна позиція” у цій війні – це підтримка російської сторони, всіх жертв, катувань, депортації дітей тощо.

Related posts